Afhaling mogelijk na afspraak ♥  Gratis bezorging in Brugge door onze eigen fietskoerier ♥ Verzending in België € 5  -  GRATIS vanaf € 50

Fizzing B's

Natuurlijke zeep en showerbar – waxmelts en geurstokjes

Olie

 

Basisoliën zijn vette, plantaardige oliën van de geperste vruchten van planten, zoals zaden, noten, bloemen enz. Onze voorkeur gaat uit naar olie van planten van gecontroleerde biologische teelt. Alle gebruikte basisoliën – ook draagoliën genoemd – zijn koudgeperst, onbewerkt en 100% zuiver en bevatten nog alle vitamines en mineralen. Ze dienen als basis voor onze natuurlijke body bars, maar worden ook gebruikt in onze bruisballen en little fizzers.


Olijfolie

De samenstelling van olijfolie lijkt sterk op die van het onderhuidse vetweefsel van de mens, en dus bij uitstek geschikt voor lichaamsverzorging. Olijfolie kan de huid beschermen tegen uitdroging, door de verzadigde vetzuren en de vitamines A en E in de olie, en draagt ​​zo rechtstreeks bij aan de bescherming tegen veroudering van de huid en het verminderen van rimpels.


Kokosolie

Kokosolie bevat essentiële vetzuren, vooral laurinezuur, en haar vitaminen A en E hebben heilzame werkingen voor de huid. Ze behandelt de droge, rijpe en minder elastische huid. Ze werkt preventief tegen barstjes en kloven.


Castorolie

Castorolie of ricinusolie heeft een reinigende en verzorgende werking, deze wonderolie wordt vaak gebruikt bij een droge huid of droge plekjes.


Shea Boter

Shea boter (Shea butter, Karité butter) is een traditionele voedingsrijk product, het wordt al eeuwenlang gebruikt voor de behandeling van brandwonden, vlekken, eczeem, rimpels, striae, tekeningen en andere kleine huidaandoeningen. Het is rijk aan vitamine A en E en zacht genoeg om het hele lichaam te hydrateren, zo ook bij baby’s en mensen met een gevoelige huid. Het is een zeer vocht inbrengende en beschermende boter met milde antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen.


Zoete Amandelolie

Zoete amandelolie is rijk aan oliezuur, Omega 6, vitamine A, B1, B2 en B6. Het is bijzonder nuttig als vochtinbrengende olie voor de droge huid. Het helpt striemen te voorkomen en te verzachten. Het is de aangewezen verzorgende olie bij een jeukende huid, eczeem en psoriasis, dankzij de kalmerende eigenschappen. Ook geschikt voor de gevoelige huid. Het werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer voor de huid. De olie wordt zeer makkelijk opgenomen.


Zonnebloemolie

De olie zorgt voor een verbeterde doorbloeding en is goed te gebruiken bij griep en allerlei problemen die te maken hebben met kou. Zonnebloemolie bestaat voornamelijk uit linolzuur, oliezuur en palmitinezuur. Bevat de vitaminen B1, E en de mineralen calcium, chloor, ijzer, magnesium, natrium, fosfor, zwavel en silicium. Weert alle soorten huiduitslag.


Cacaoboter

Cacaoboter wordt al eeuwenlang gebruikt om de huid zacht en soepel te houden en is “de ultieme vocht inbrengende boter”. Het is uitstekend tegen een zeer droge en vochtarme huid omdat het vocht inbrengt, verzacht en beschermt. Vaak aanbevolen voor huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis, niet alleen vanwege haar vocht inbrengende eigenschappen, maar het bevat ook CMP (cacaomassa polyfenolen), die de productie van immunoglobuline IgE afremmen. Het is ook een natuurlijke bron van vitamine E. Cacaoboter smelt bij contact met de huid en wordt langzaam geabsorbeerd door de huid, en vormt dus een barrière.


Avocado olie

Avocado olie is het perfecte, natuurlijke alternatief op de vele vochtinbrengende crèmes die volgestopt zitten met vele verschillende chemicaliën. Koudgeperste avocado olie is een van de rijkste bronnen van goede, onverzadigde vetzuren. Deze vetten kunnen ook een snel en direct effect hebben op de textuur en het uiterlijk van uw huid.

Niet alleen is avocado olie extreem goed in het hydrateren en verzachten van je huid, het wordt ook vaak aanbevolen als een effectieve behandeling voor acne en puistjes, eczeem en andere vormen van huidontsteking.

Er wordt zelfs gesuggereerd dat avocado olie ouderdomsvlekken en fijne lijntjes en rimpels verminderd.
Avocado olie wordt snel opgenomen in je huid, waardoor er geen vettige laag overblijft wat soms het geval is bij oliën. Je huid wordt zacht, soepel en egaler. Het is ook een zeer geschikte olie voor mensen met een gevoelige huid.

Terug naar ingrediënten