Sheaboter

Sheaboter of Karitéboter is een populair ingrediënt in veel natuurlijke huidverzorgingsproducten omdat het vochtinbrengend is en boordevol vitamine A zit. Van puistjes tot rimpels, het heeft zoveel voordelen waar je huid dol op zal zijn!

Wat is sheaboter?

Karitéboter is afkomstig van noten die gevonden worden op de sheaboom (Karite) die in Afrika groeit. De buitenste schil van de noot wordt verwijderd en vervolgens wordt de noot geplet en langzaam geroosterd tot boter. De boter wordt gekneed in een bak met water zodat de vetzuren worden gescheiden (de vetzuren zijn de goede dingen die sheaboter zo geweldig maken)! Terwijl de oliën naar boven drijven, worden ze verwijderd en gekookt om overtollig water te verdampen. Wat overblijft is de sheaboter, die van de bovenkant van de pot wordt gehaald en opzij wordt gezet om af te koelen/uitharden.

Ook al lijkt sheaboter misschien een nieuwe trend, het is geen nieuwe ontdekking. De huidverzorgings- en helende eigenschappen van dit superfood voor de huid worden al duizenden jaren gebruikt en gaan terug tot het oude Egypte, waar het werd gebruikt om het haar en de huid te beschermen tegen de zon en tegen de hete droge winden van de Afrikaanse woestijnen.

Voordelen van sheaboter

  • Hydraterend: Karitéboter hydrateert je huid, waardoor het een geweldige vochtinbrengende crème is om je huid een gezonde glans te geven! Het is geweldig voor alle seizoenen, van het verzachten van zonnebrand in de zomer tot het verlichten van een droge, jeukende winterhuid.
  • Anti-veroudering: in zijn ruwe vorm helpt sheaboter bij de regeneratie van weefselcellen en het is aangetoond dat het de collageenproductie stimuleert. Mensen die sheaboter langdurig gebruiken, hebben gemeld dat het hun huid verzacht en versterkt en ook helpt bij het verminderen van rimpels.
  • Genezende eigenschappen: Als u striae, cellulitis of littekens wilt verminderen, heeft sheaboter ongelooflijke helende eigenschappen die kunnen helpen het uiterlijk van deze drie huidaandoeningen te verminderen.
  • Vitaminen: Sheaboter is van nature rijk aan vitamine A, E en F. De vitamine A in sheaboter geeft het ook een natuurlijke UV-bescherming van ongeveer 6 SPF. Deze combinatie van vitamines maakt sheaboter voedzaam voor je huid.

Sheaboter vind je terug in

DIY met sheaboter

DIY #5: Verzorgende balsem

voedende balsem

DIY #5: Verzorgende balsem Deze balsem werkt diep voedend op de huid en bevat kokosolie en ongeraffineerde shea boter, die de huid helpen herstellen. Etherische olie van geranium staat bekend…

DIY #6: Haarmasker met sheaboter

sheabutter

DIY #6: Haarmasker met sheaboter Neem wat ongeraffineerde sheaboter, afhankelijk van de lengte en dikte van je haar. Smelt het in bain-marie. Haal van het vuur en masseer de warme…

Ook interessant

SLS en SLES

schuim

SLS en SLES 99,5 % van de vloeibare zepen zijn geen echte zepen  SLS (Sodium Lauryl Sulfaat) en SLES (Sodium Laureth Sulfaat) zijn cocktails van synthetische detergenten die op lang…

Allergenen

allergenen

Allergenen Definitie van allergie Een allergie wordt gedefinieerd als een abnormale en onaangepaste reactie wanneer iemand in contact komt met een stof. Deze reactie wordt in werking gezet zodra ons defensiesysteem de stof…