Shower bar met Shea Boter

Sheaboter of Karitéboter is vochtinbrengend en zit boordevol vitamine A.

Voordelen van sheaboter

  • Hydraterend: Karitéboter hydrateert je huid, waardoor het een geweldige vochtinbrengende crème is om je huid een gezonde glans te geven! Het is geweldig voor alle seizoenen, van het verzachten van zonnebrand in de zomer tot het verlichten van een droge, jeukende winterhuid.
  • Anti-veroudering: in zijn ruwe vorm helpt sheaboter bij de regeneratie van weefselcellen en het is aangetoond dat het de collageenproductie stimuleert. Mensen die sheaboter langdurig gebruiken, hebben gemeld dat het hun huid verzacht en versterkt en ook helpt bij het verminderen van rimpels.
  • Genezende eigenschappen: Als u striae, cellulitis of littekens wilt verminderen, heeft sheaboter ongelooflijke helende eigenschappen die kunnen helpen het uiterlijk van deze drie huidaandoeningen te verminderen.
  • Vitaminen: Sheaboter is van nature rijk aan vitamine A, E en F. De vitamine A in sheaboter geeft het ook een natuurlijke UV-bescherming van ongeveer 6 SPF. Deze combinatie van vitamines maakt sheaboter voedzaam voor je huid.

Niet alleen de sheaboter maar ook de andere bestanddelen zijn echte weldoeners voor de huid:

Kokosolie laat de zeep goed schuimen en behandelt de droge huid.

Deze shower bars zijn ook overvet, wat betekent dat er een deel van de shea en de kokos niet verzeept wordt, de werkzame stoffen blijven dus optimaal aanwezig.

De showerbars met sheaboter zijn gekleurd met Mica.  Mica geeft cosmetica een prachtige glans en is gemaakt van gekristalliseerde mineralen. Mica is een volledig natuurzuivere grondstof. Het zijn net als kleurpigmenten microscopisch fijne poederdeeltjes, die (verwerkt in een kleurdrager als olie of glycerine) een dekkende/ ondoorzichtige kleur geven.

Maar geur en kleur, dat is een verhaal apart.  Vele kleuren reageren op de geurstoffen die toegevoegd worden.  Denk maar aan vanille…  Vanille toevoegen in een witte zeep en de zeep wordt gegarandeerd… BRUIN

Onze varianten