Epsom zout

Epsom zout is vernoemd naar een bitter-zoutwaterbron bij Epsom in Surrey, Engeland. Het is eigenlijk geen zout, maar een natuurlijk voorkomende zuivere mineraalverbinding van magnesium en sulfaat. Reeds lang bekend als een natuurlijke remedie voor allerlei aandoeningen. Epsom zout heeft tal van voordelen voor de gezondheid, schoonheid, huis- en tuin-gerelateerde toepassingen.

Heeft een sterk ontgiftende- en ontzurende werking

De sulfaten in Epsom zout helpen de gifstoffen en zware metalen uit de cellen te verwijderen en helpt zo het lichaam om schadelijke stoffen te elimineren. De huid is een zeer poreus membraan en het toevoegen van de juiste mineralen aan uw badwater bevordert het omgekeerde osmose proces. Hierdoor wordt het zout uit het lichaam getrokken en neemt schadelijke stoffen met zich mee. Voor een ontgiftende bad, ten minste eenmaal per week: Voeg 80 tot 90 gram epsom zout toe aan het badwater.

Verlicht pijn en spierkrampen

Een Epsom zout bad verlicht pijn en ontsteking, waardoor het nuttig is bij de behandeling van pijnlijke spieren, bronchiale astma en migraine.

Heeft een verzachtende werking op de huid

en neutraliseert zweetvoeten. Bovendien heeft het een wondhelende en schimmelwerende werking

Verlicht stress en ontspant het lichaam

Stress verhoogt het niveau van adrenaline en verlaagt het magnesium niveau. Opgelost in warm water, wordt Epsom zout geabsorbeerd door de huid en vult het niveau van magnesium in het lichaam weer aan. Magnesium bevordert het aanmaken van serotonine een chemisch stofje in de hersenen dat een gevoel van rust en ontspanning creëert.

Helpt spieren en zenuwen goed te functioneren

Uit onderzoek blijkt dat magnesium de productie van ATP (adenosine trifosfaat) stimuleert wat gunstig is voor energie en uithoudingsvermogen. Volgens experts helpt drie keer per week baden met Epsom zout om er beter uit te zien, zich beter te voelen en meer energie te hebben. Magnesium ionen zorgen voor ontspanning en verminderen prikkelbaarheid door het verlagen van de effecten van adrenaline.

Epsom zout verbetert de slaap en concentratie, en helpt de spieren en zenuwen goed te laten functioneren.

Epsom zout vind je terug in

Rijk aan mineralen

DIY met Epsom Zout

DIY #1 : Scrub de dode huid

scrub lavendel

DIY #1: Scrub de dode huid Je huid is zich continu aan het vernieuwen. Je oude huidcellen maken plaats voor de nieuwere, jonge huidcellen. De dode huidcellen worden best verwijderd,…

DIY #2: Zachte gezichtspeeling

zachte gezichts peeling

DIY #2: Zachte gezichtspeeling Om je gezicht te reinigen en tegelijkertijd de huid te peelen, meng je een halve theelepel Epsom zout met je gewone reinigingscrème. Masseer zachtjes in de huid en…

Ook interessant

Allergenen

allergenen

Allergenen Definitie van allergie Een allergie wordt gedefinieerd als een abnormale en onaangepaste reactie wanneer iemand in contact komt met een stof. Deze reactie wordt in werking gezet zodra ons defensiesysteem de stof…