Dode Zee zout

Het water in de Dode Zee is uniek, omdat het voor 27% bestaat uit verschillende zouten, tegenover de 3% in normaal zeewater. Verder bestaat zout uit normaal zeewater voor 80% uit Natrium, wat een stuk minder is in het water uit de Dode Zee. De stoffen die zorgen voor het evenwicht in de zouten uit de Dode Zee zijn: Magnesium, Kalium, Calciumchloride en Bromiden.

  • Magnesium is belangrijk om stress te verlichten en voor het vasthouden van vocht op de juiste plaatsen, wat het verouderingsproces vertraagt en het zenuwstelsel kalmeert.
  • Calcium help bij het verbeteren van de bloedsomloop en het sterker maken van botten en nagels.
  • Kalium geeft het lichaam energie, helpt om de vochtigheid van de huid in balans te brengen en is een cruciaal mineraal om bij te vullen als je intensieve inspanning geleverd hebt.
  • Bromiden verzachten stijve spieren en helpen deze te ontspannen.
  • Natrium is belangrijk voor het evenwicht van het lymfevocht (wat op zijn beurt belangrijk is voor het functioneren van het immuunsysteem).

Zo zien we dus maar dat baden in zeezout van hoge kwaliteit kan helpen bij het aanvullen van de mineralen die essentieel zijn voor de stofwisseling van onze huid.

Dode Zee zout vind je terug in

Rijk aan mineralen

DIY met Dode Zee zout

DIY #4: Zachte hielen & voeten

scrub dode zeezout

DIY #4: Zachte hielen & voeten Als de zon weer begint te schijnen komen de sandalen weer boven.  Het is tijd om die voeten klaar te maken voor de zomer. …

DIY #1 : Scrub de dode huid

scrub lavendel

DIY #1: Scrub de dode huid Je huid is zich continu aan het vernieuwen. Je oude huidcellen maken plaats voor de nieuwere, jonge huidcellen. De dode huidcellen worden best verwijderd,…

Ook interessant

Allergenen

allergenen

Allergenen Definitie van allergie Een allergie wordt gedefinieerd als een abnormale en onaangepaste reactie wanneer iemand in contact komt met een stof. Deze reactie wordt in werking gezet zodra ons defensiesysteem de stof…